IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дадоха комплексно разрешително на Свилоза, Кремиковци чака

Процедурата за издаване на комплексно разрешително на металургичния завод е в ход

15:01 | 16.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Дадоха комплексно разрешително на Свилоза, Кремиковци чака
Министерството на околната среда и водите връчи днес 11 комплексни разрешителни, като от тях седем са за първоначално издаване на депа за отпадъци и птицекомплекси, а останалите четири са актуализирани или изменени за предприятия от химическата и циментовата промишленост.

За периода 2004-2007 г. министерството е издало 170 разрешителни, като за тази година броят на разрешителните е 40. Около 200 са преписките за издаването на комплексни разрешителни в Изпълнителната агенция по околна среда.

Планираното количество от 230 разрешителни, които трябва да бъдат издадени, ще бъде надвишено, смята заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев, цитиран от БТА.

Днес комплексни разрешителни получиха регионалните депа за неопасни отпадъци в Монтана, Силистра, Русе и Севлиево, както и дружествата Пилигрим 67 ЕООД - Горна Митрополия, Свилоза АД – Свищов svil, Птицеком ЕООД - Белоградчик и Девня, Нубиола България ООД - Русе.

Актуализирани комплексни разрешителни получиха Панхим АД - Стара Загора и Вулкан Цимент АД – Димитровград.

В ход е процедурата за издаването на комплексно разрешително на металургичния завод Кремиковци, каза в отговор на въпрос заместник-министър Георгиев. Той припомни, че преписката за издаване на разрешително веднъж вече е получила отказ. До 30 октомври беше срокът за първоначално издаване на комплексно разрешително на комбината. Тогава от Кремиковци заявиха, че са спазили всички срокове, но все още чакат решението на МОСВ. От министерството обаче се обосноваха, че дружеството повторно е подало заявление на 11 май и по него все още няма решение, а минималният срок за приключването на процедурата е 8-9 месеца.

Днес акциите на Кремиковци загубиха 3,36 на сто до средна цена 31,95 лв. при прехвърлени 1406 броя, а тези на Свилоза отбелязаха ръст от 1,35 на сто до 6,75 на сто средна цена при обем от 25 акции.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още