IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Международна компания "Бургас-Александруполис" ще се регистрира в Холандия

Даговорено е доставките на суров петрол да се осигуряват изцяло от Русия

12:42 | 16.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Международна компания "Бургас-Александруполис" ще се регистрира в Холандия
Акционерите от България, Русия и Гърция са приели Международната проектна компания (МПК) за строителството на нефтопровода Бургас – Александруполис да бъде регистрирана в Холандия, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Решението е било взето по време на проведената вчера в Атина среща между българските, руските и гръцките акционери в бъдещата Международна проектна компания “Бургас – Александруполис”. Предвижданията бяха регистрацията да бъде извършена още през есента, обаче възникнаха спорни въпроси около устава на компанията. Предварително беше решено МПК да се регистрира в страна от ЕС, като се избира между Холандия, Люксембург и Кипър. 

Договорено е доставките на суров петрол да се осигуряват изцяло от Русия и интересите на миноритарните акционери – България и Гърция, да бъдат изцяло защитени в устава на МПК.

Срещата е завършила с подписването на тристранен протокол между акционерите. Документът ще бъде предоставен на юридическите съветници на трите страни и ще залегне в договора за учредяването на МПК.

Отчита се, че е постигнат значителен напредък в хода на преговорите по учредяването на МПК. Има вероятност официалното регестриране на МПК в Холандия да бъде извършено до края на годината, каквито бяха първоначалните планове.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още