IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият IPO фонд у нас стартира на 23 ноември

Дяловете на Адванс IPO Фонд са деноминирани в евро като минималната инвестиция е 1 дял с номинал от 1 евро

12:41 | 15.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Първият IPO фонд у нас стартира на 23 ноември

На 23 ноември започва публичното предлагане на дяловете на Адванс IPO Фонд, съобщиха от управляващото дружество Карол Капитал Мениджмънт.

Дяловете на Адванс IPO Фонд са деноминирани в евро, като минималната инвестиция е 1 дял с номинал от 1 евро.

Договорният фонд ще изчислява нетната стойност на активите два пъти в седмицата – понеделник и четвъртък, а цена за обратно изкупуване ще може да се обявява, след като активите на фонда надхвърлят 500 хил. лв., се казва още в съобщението.

Адванс IPO Фонд ще бъде фокусиран основно върху инвестиции в първични публични предлагания в страните от Централна и Източна Европа. Първоначално фондът възнамерява да инвестира в акции на компании от България, Румъния, Хърватска, Сърбия, Босна и Херцеговина, Русия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Турция, Гърция, Казахстан, а в бъдеще и в други страни от Централна и Източна Европа като Македония, Черна Гора и бившите съветски републики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още