IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отхвърлиха идеята за отмяна на приватизационни сделки в енергетиката

Законопроект предвиждаше да се одържавят и да станат публична държавна собственост всички обекти от отрасъл „Енергетика“, за които приватизационните производства са били завършени след 23 юли 2002 г.

10:54 | 15.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отхвърлиха идеята за отмяна на приватизационни сделки в енергетиката

Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за одържавяване на приватизирани обекти от отрасъл „Енергетика“, внесен от Волен Сидеров от „Атака“, предаде БТА.

Законопроектът предвиждаше да се одържавят и да станат публична държавна собственост всички обекти от отрасъл „Енергетика“, за които приватизационните производства са били завършени след 23 юли 2002 г. Предлагаше се тези сделки да се обявят за нищожни по право, тъй като са сключени в противоречие с акт на Народното събрание.

Предвидено беше още незавършените производства, започнали след 23 юли 2002 г., да се прекратят, независимо от етапа, на който се намират започнатите по тях процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още