IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите на Мтел нарастват с 8%, пазарният дял продължава да се понижава

Приходите на Мобилтел са се увеличили с 8,2% на годишна база до 174,4 млн. евро за третото тримесечие на годината

16:11 | 14.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Мтел нарастват с 8%, пазарният дял продължава да се понижава

Към края на септември 2007 г. мобилният оператор Мобилтел е увеличил с 19,3% броя на клиентите си до над 4,8 милиона от 4,03 милиона преди година. Пазарният дял на компанията в края на третото тримесечие е намалял до 50,3% от 54 на сто преди година, като продължава тенденцията за спад от първите две тримесечия на годината.

Проникването на мобилни услуги в България е достигнало 125,2% при 97,2% преди година вследствие на използването на повече SIM карти от един потребител и на високия брой неактивни SIM карти. Това стана ясно от отчета за финансовите резултати на компанията майка Telekom Austria Group.

Средно изговорените от абонат на компанията минути са нараснали с 30,8%.

Приходите на Мобилтел са се увеличили с 8,2% на годишна база до 174,4 млн. евро за третото тримесечие на годината. Ръстът е основно в резултат на по-големите приходи от трафик – повече използвани минути, увеличени приходи от услуги, свързани с пренос на данни, както и по-големи постъпления от роуминг.

Печалбата преди лихви, данъци, отчисления и амортизации (EBITDA) е нараснала с 4,3% до 101,4 млн. евро спрямо третото тримесечие на 2006 г. Оперативната печалба на Мобилтел е отбелязала спад с 0,5% до 62,8 млн. евро за третото тримесечие на годината, тъй като по-високите капиталови разходи са довели до увеличение на амортизационните отчисления на компанията.

През първите девет месеца на 2007 г. приходите на Telekom Austria са се увеличили с 2% до 3,631 млрд. евро основно благодарение на по-високи приходи от международните операции на групата. Приходите в сегмента за мобилни комуникации отбелязват 3,1% ръст до 2,239 млрд. евро за деветте месеца на годината. Увеличението се дължи на международните операции на компанията в Словения, Хърватска и България, които са компенсирали спада от приходите от операциите в Австрия.

Чистата печалба на австрийската компания се е понижила с 9,4% до 498,5 млн. евро за деветмесечието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още