IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 14 ноември

07:55 | 14.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 14 ноември

Сумите над 10 000 лева може да минават само през банки

в. Новинар

Плащанията над 10 000 лв. да се извършват само по банков път, а не кешово. Това предложение на работодателски организации обсъдиха вчера депутатите от комисията за борба с корупцията. Данъчни експерти също подкрепиха идеята, но представители на търговски банки засега са резервирани към подобно предложение. От Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обясниха, че 70% от фирмите са готови да изпълнят подобна идея.

България иска още пари от ЕС за АЕЦ "Козлодуй"

в. Дневник

България започва експертни разговори с Европейската комисия (EК) за отпускане на допълнителни компенсации за предсрочното спиране на първите четири блока на АЕЦ "Козлодуй" и за удължаване на срока за получаването им. Това обяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров след среща с еврокомисаря по енергетика Андрис Пиабалгс по време на Световния енергиен конгрес в Рим. България спря трети и четвърти блок в края на миналата година, а първите два - в края на 2002 г. Предсрочното им спиране беше един от ангажиментите на България по договора за членство в ЕС. За това България получава 550 млн. евро до 2009 г.

ЦСКА посочи Митал за собственик на клуба

в. Дневник

Ръководството на лидера в първенството на А група ЦСКА пусна във вторник специална декларация до медиите относно реалната собственост на футболния клуб. Както е известно, в последните няколко дни се тиражира информация в българската преса, че шефът на компанията "Нове холдинг" Васил Божков все още притежава акции в отбора. Ръководителите на ЦСКА обявиха чрез специална декларацията, че Васил Божков няма никакво участие в лидера на А група, а мажоритарен собственик на софийския клуб е компанията Global Steel Holding Limited, която се контролира от индийския бизнесмен Прамод Митал.

Аферата "САПАРД" влиза в съда

в. Сега

Разследването за злоупотреби с пари от програма САПАРД е на път да влезе в съда още този месец. Ако съдът не върне обвинителния акт заради пропуски, може да насрочи процеса още преди края на годината. Основен обвиняем за аферата за 14 млн. лв. е бизнесменът Людмил Стойков. Ако вината му бъде доказана в съда, наказанието е между 3 и 10 г. затвор.

Столичната агенция по приходите започва масова акция за събиране на дългове

в. Дневник

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в София започва масова кампания за събиране на малките по размер публични дългове. Освен чрез познатите покани за доброволно изпълнение, публичните изпълнители от дирекцията ще се свързват по телефона с клиенти.

Разкрасяват гарите в София и Пловдив

в. Стандарт

Гарите в София и Пловдив ще бъдат напълно обновени. Утре изтича срокът за подаване на проекти за реконструкция и модернизация на жп центровете в двата града. Това съобщи Антон Гинев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), собственик на сградите. Идеята е реконструкцията да бъде направена в съответствие с най-съвременните изисквания, приложени в големите европейски градове. Целта е повишаване на ефективността на двете гари и създаване на удобни връзки с трансевропейските коридори, с линиите на градския транспорт, както и за по-добро обслужване на крайградските райони.

Българските операции подкрепиха печалбата на "Фрапорт"

в. Дневник

Чистата печалба на германския летищен оператор "Фрапорт", който от 2006 г. е концесионер на летищата в Бургас и Варна, през третото тримесечие на годината се е покачила със 110.3 млн. евро от 102.8 млн. евро в сравнение със същия период година по-рано. Покачването е резултат на консолидирането на българското подразделение - "Туин стар", и операциите на международното летище в столицата на Перу - Лима, посочват от компанията. За деветте месеца на годината "Фрапорт" отчита ръст на приходите си с 8.3% до 1.8 млрд. евро.

"SAP България" прави промени в топ мениджмънта

в. Дневник

Досегашният генерален директор на българското звено на германската софтуерна компания SAP Станимир Попов освобождава поста и излиза от структурата й, научи "Дневник". Неговите функции поема Петър Миленков, доскоро изпълняващ длъжността търговски директор в "SAP България". Смяната е факт от 1 ноември и предстои промяната да бъде обявена официално, уточни Миленков. В момента тече юридическата пререгистрация по смяната в мениджмънта. Попов поема много интересна позиция в голяма българска компания, съобщи Миленков. Става дума за "Транс телеком", където по думите на Миленков Станимир Попов по-скоро се завръща в своята сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още