IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Служителите на Топлофикация-Варна заплашват със стачка

Предстои още една среща с ръководството на 16 ноември, след което ще стане ясно дали ще има ефективна стачка

17:45 | 12.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Служителите на Топлофикация-Варна заплашват със стачка
Служителите на Топлофикация-Варна възнамеряват да стачкуват ефективно, ако не им бъдат увеличени заплатите с 40% от 1 ноември, съобщи БГНЕС.

Днес те се срещнаха с ръководството на дружеството и изказаха исканията си за повече пари. След срещата Стефан Кателиев, излъчен на общото събрание на стачния комитет за преговори, е заявил, че от дружеството дори не са пожелали да изслушат исканията им и единствено се е говорило за предисторията и финансовото положение, в което се намира Топлофикация-Варна към момента, както и за очакваните инвестиции в бъдеще.

Предстои още една среща с ръководството на 16 ноември от 15 часа. След нея ще стане ясно дали служителите ще започнат ефективна стачка. „Ако не получим удовлетворяващи отговори седем дни по-късно ще съобщим официално на ръководството на Топлофикация за започващата стачка. Ще стартира законова процедура за обявяването на ефективния протест, който най-вероятно ще започне от 1 декември“, каза още Каталиев.

По думите на председателя на КТ „Подкрепа” във Варна Васил Василев основно се настоява за увеличение на месечните възнаграждения на служителите, които са пряко ангажирани в производствената дейност.

Според изпълнителния директор на Топлофикация-Варна Илия Николаев днешната среща не е била с цел вземане на решения, а излагане на аргументи и позиции, като преговорите ще продължат докато се стигне до решение, удовлетворяващо и двете страни в спора. По думите му към момента дружеството не е в състояние да даде 40% увеличение на месечните възнаграждения. Основният мотив за това е претърпяната финансова загуба от 700 хил. лв. заради топлата година.

Николаев коментира още, че има предложение от страна на собственика Dalkia International за 15-процентно увеличение, което обаче се оспорва от синдикатите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още