IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В сряда стартира IPO-то на ЦБА, четири търга за права през седмицата

От днес влиза в сила промяна в правилника на БФБ, според която търговската сесия се удължава до 14:00 часа

08:30 | 12.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
В сряда стартира IPO-то на ЦБА, четири търга за права през седмицата

С особен интерес през настоящата седмица инвеститорите ще очакват окончателните условия за участие в първичното публично предлагане на акциите на Енемона АД. Засега очакванията са, че денят за подаване на заявки ще бъде 26 ноември, но все още официална информация по въпроса не е предоставена.

От днес влиза в сила промяна в правилника на Българска фондова борса, според която търговските сесии се удължават до 14:00 часа. Друга важна промяна е, че сделките на извънборсов пазар ще се оповестяват в рамките на 3 минути.

Днес, 12 ноември, ще се проведе открит аукцион за 1 621 514 броя права, даващи право на участие в увеличението на капитала на Булленд инвестмънтс АДСИЦ, срещу които не са записани акции. Минималната цена за правата може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php .

Акционерното дружество със специална инвестиционна цел възнамерява да увеличи капитала си от 5 469 641 лв. на 16 408 923 лв. чрез издаване на 10 939 282 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1,25 лв. Съотношението между издадените права и новите акции е 1/2, тоест всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2.

Също днес стартира търговията с правата за участие в първоначалното задължително увеличение на капитала на Ефектен унд Финанц – Имоти АДСИЦ, като ще продължи до 23 ноември. Броят на издадените права е 150 000, а  съотношението между правата и новите акции е 1 към 1, тоест новите акции са 150 000 на брой с номинална стойност 1 лев. Емисионната стойност на новите акции също е 1 лев.

Във вторник, 13 ноември, е последната дата за прехвърляна на правата за увеличенията на капитала на три дружества – Централна кооперативна банка, Индустриален холдинг България и Пропъртис кепитъл инвестмънтс.

В сряда, 14 ноември, стартира публичното предлагане на емисията на ЦБА Асет Мениджмънт АД. Крайната дата за подаване на заявки е 16 ноември, а методът, по който ще се проведе IPO-то, е букбилдинг.

Търговята с правата на Улпина АДСИЦ ще стартира в четвъртък, 15 ноември, и ще продължи до 29 ноември. От дружеството планират да увеличат капитала със 150 хил. лв. до 650 хил. лв. чрез издаване на 150 000 акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Броят на издадените права е 150 000, като всяко от дях дава право да се запише една акция.

През настоящата седмица, а именно в петък, ще бъде проведен още един аукцион – този за неизползваните права от увеличението на капитала на Фонд за земеделска земя Мелинвест АДСИЦ. Търговията с правата приключи на 7 ноември при средна цена от 0,26 лв. за един брой.

Инвеститорите, които желаят да вземат участие в предстоящите Общи събрания на акционерите (ОСА) на Деспред АД, Електроника АД и София Хотел Балкан АД трябва да придобият дялове в съответните дружества до сряда за участие в ОСА на Деспред и петък, 16 ноември за участие в ОСА на Електроника или София Хотел Балкан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още