IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Франция отваря трудовия си пазар за българи и румънци по още 88 професии

Става въпрос за по-квалифицирани работни места в сравнение с досегашния списък от 62 професии

18:15 | 09.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Франция отваря трудовия си пазар за българи и румънци по още 88 професии
Франция отваря трудовия си пазар за българи и румънци по още 88 професии, обяви на пресконференция днес френският посланик в България Етиен дьо Понсен, цитиран от БГНЕС.

Така българите ще могат да работят във Франция от 1 декември тази година по общо 150 професии.

Става въпрос за по-квалифицирани работни места в сравнение с досегашния списък от 62 професии, които са от секторите строителство, ресторантьрство и хотелиерство, селско стопанство, търговия и продажби и др., уточни френският посланик. Новият списък е определен на базата на необходимост от работна ръка в точно определените специалности във Франция и ще бъде публикуван до няколко часа на интернет страницата на френското посолство.

Всеки българин, който притежава съответната квалификация и желае да работи във Франция, трябва да се обади във френската национална агенция по труда или на съответния работодател, поясни посланикът. Той изрази очакване, че ще има следващ етап на разширение на списъка с професии, достъпни за българи и румънци във Франция.

По правилата на европейския пазар на труда Франция ще отвори изцяло трудовия си пазар за българи и румънци пет години след присъединяването на двете държави към ЕС или през 2012 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още