IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

При евентуални затруднения с доставките на нефт - веднага уведомяваме ЕК

С измененията в закона се предвижда и възможност за създаване и поддържане на определени количества нефт и нефтопродукти в други страни-членки на ЕС

17:38 | 09.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
При евентуални затруднения с доставките на нефт - веднага уведомяваме ЕК

В случай че България има затруднение при доставките на нефт и нефтопродукти, незабавно трябва да уведоми Европейската комисия (ЕК), гласи едно от приетите днес от Народното събрание на първо четене изменения на Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти. Целта е своевременно да се предприемат съответните антикризисни мерки.

С измененията изрично се забранява извършването от задължените лица на разпоредителни сделки с нефт и нефтопродукти, представляващи задължителни запаси по смисъла на закона.

Задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, създавани и съхранявани от Агенция „Държавен резерв и военовременни запаси” се обособяват като отделна категория, с различно предназначение от съществуващите отпреди държавни резерви и военовременни запаси от горива.

С измененията в закона се предвижда и възможност за създаване и поддържане на определени количества нефт и нефтопродукти в други страни членки на ЕС, въз основа на междуправителствени споразумения.

Националната агенция за приходите (НАП) пък ще трябва да предоставя данни за вътрешнообщностните пристигания и изпращания на нефт и нефтопродукти от и за държави членки на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още