IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Клиентите на НАП ще подават сигнали за корумпирани служители по интернет

Задължително условие при подаване на сигнала е той да не е анонимен

11:32 | 06.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Клиентите на НАП ще подават сигнали за корумпирани служители по интернет
От днес гражданите и фирмите могат да подават сигнали за корупция срещу служители на Националната агенция за приходите (НАП) и чрез интернет на страницата на агенцията. За ползването на услугата не е необходимо притежаването на електронен подпис, съобщиха от НАП.

Подаването на сигнал за корупция по електронен път става чрез попълването на електронен формуляр, в който се вписват данни за служителя от НАП, за когото има доказателства за конкретна корупционна проява. Всички сигнали за нарушения от служители на НАП ще бъдат проверени от специализираното звено „Инспекторат” в агенцията.

Задължително условие при подаване на сигнала е той да не е анонимен. НАП гарантира, че данните на гражданите, които подават сигнал за корупция, няма да се предоставят на трети лица и ще се запазят конфиденциални, се казва в съобщението.

Освен по електронен път сигнали срещу корумпирани служители могат да се подадат по телефона и по пощата. Автоматичният телефон за подаване на сигнали срещу корумпирани служители 811-77-55 работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Задължително условие при подаване на сигнал за корумпиран служител е обаждането да не е анонимно. Времето за подаване на сигнал е ограничено до 5 минути за едно обаждане.

По пощата информация за нередности и сигнали за корупция в Национална агенция за приходите може да се изпращат на адрес: 1000 София, бул."Дондуков" 52.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още