IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЧЕЗ Груп преговаря с турската Akenerji за навлизане на турския пазар

В сектора на енергетиката Akenerji произвежда топлинна енергия и електричество в 12 газови централи с инсталирана мощност от 541 МВт

15:26 | 05.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ Груп преговаря с турската Akenerji за навлизане на турския пазар
Чешката компания ЧЕЗ Груп (собственик на електроразпределителните дружества в София, София-област и Плевен, и на ТЕЦ Варна) започна официални преговори с турската Akenerji за евентуално сътрудничество в енергийния сектор и съответно навлизане на турския енергиен пазар, съобщиха от ръководството на ЧЕЗ.

По думите на Владимир Шмалц, директор сливания и придобивания в ЧЕЗ, преговорите са започнали на 1 ноември и двете компании още са на изходни позиции.
 
Akenerji е част от Akkоk Group, за която работят повече от 6 000 служители в над 20 индустриални и търговски компании от различни сфери. В сектора на енергетиката Akenerji произвежда топлинна енергия и електричество в 12 газови централи с инсталирана мощност от 541 МВт.
 
През следващите години се очаква потреблението на електричество в Турция да се увеличи значително. Според експерти Турция ще трябва да изгради около 50 хил. МВт производствени мощности до 2020 г., за да се справи със засиленото потребление на електроенергия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още