IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 3 ноември

След изборите започва ново поскъпване на хляба - в. Сега

09:39 | 03.11.07 г.
Преглед на печата за 3 ноември
След изборите започва ново поскъпване на хляба
 
в. Сега
 
"Цената на хляба ще скочи поне с 10-15% веднага след изборите", прогнозира вчера Димитър Людиев, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Според него цената в момента се задържа изкуствено заради местния вот, но от понеделник килограм хляб от 1.67 лв. без ДДС ще стане минимум 1.90 лв.
 
Людиев смята, че потребителите ще плащат даже още по-скъпо заради надценките, които слагат търговците. Те печелели два пъти повече от производителите на хляб, но тях никой не ги контролирал.
 
"Софиягаз" с 30% ръст на продажбите
 
в. Сега
 
За първите девет месеца на годината потребителите на природен газ в София са купили с 30% повече гориво. Това съобщиха вчера от "Софиягаз". По този начин клиентите на дружеството са спестили 43.2 милиона лева от енергийните си разходи, заменяйки употребяваните преди това мазут, газьол и ток.
 
Дъщерното дружество на "Овергаз Инк." доставя вече синьо гориво на 6109 домакинства в София, 272 обществено-административни сгради и 35 промишлени предприятия.
 
Губим 229 млн. евро по границите
 
в. Стандарт
 
Над 229 млн. евро годишно губи международният превоз от висене по границите. Това заяви главният секретар на Международния съюз за автомобилен транспорт (IRU) Мартен Марми в София. Той присъства на Генералната асамблея на Съюза на асоциациите за международни превози към Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.
850 хил. долара на ден плащат тираджиите от региона за визи и често са принудени да чакат до 45 дни. Това е посегателство върху правата им, убеден е Марми. От 2003 г. 5 пъти се е увеличило времето за преминаване през външните граници на Евросъюза.
 
Пестим 5 на сто налози до 30 юни
 
в. Стандарт
 
5% отстъпка от данъците за имотите и колите ще се ползва, ако платим целия им размер до 30 юни 2008 г. Това предвиждат промените в Закона за местните данъци и такси, които са подготвени от Министерството на финансите.
Причината е, че тази година за първи път общините сами ще определят размера на местните си данъци. Затова ще се даде повече време на общинските съвети да определят налозите си. Догодина общините ще гласуват и размерите на патентните данъци, като отстъпката от 5% за тях ще се ползва, ако целият им размер се плати до 30 април.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още