IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Алфа Ууд с ръст от 25 на сто, печалбата надолу с 39%

В същото време нетните приходи от продажби се увеличават с 25 на сто до 6,595 млн. лв.

15:37 | 02.11.07 г.
Продажбите на Алфа Ууд с ръст от 25 на сто, печалбата надолу с 39%
Неконсолидираният отчет на Алфа Ууд България АД за деветмесечието, предаден на БФБ-София, показа печалба от 380 хил. лв., което е с 39 на сто по-малко спрямо сравнимия период на миналата година.
 
В същото време нетните приходи от продажби се увеличават с 25 на сто до 6,595 млн. лв., а разходите по икономически елементи нарастват с 34 на сто до 6,147 млн. лв.

От обяснителните бележки към финансовите отчети става ясно, че през третото тримесечие компанията е инвестирала в едно от основните си производства, а именно в цеха за производство на ПДЧ, като размерът на заплануваната инвестиция е 1 млн. евро. Основните цели са увеличаване на капацитета на цеха, висока ефективност на производствените машини, гарантиране на качеството и надеждността на произведената продукция и намаляване на производствените рискове.

Основният капитал на Алфа Ууд е 207 хил. лв., а собственият – 5,462 млн. лв. През юни ОСА на дружеството овласти Съвета на директорите да увеличава в продължение на 5 години капитала до 6 млн. евро.

Днес книжата на Алфа Ууд България не регистрираха изменение, като по позицията минаха едва 15 акции при средна цена 48 лв.

Свързани компании:

Алфа Ууд България АД(AL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още