IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 2 ноември

07:45 | 02.11.07 г.
Преглед на печата за 2 ноември
GSM абонатите си сменят оператора от 2008 г.
в. Сега
 
Трите GSM оператора у нас - "Мобилтел", "Глобул" и "Вивател", са се разбрали окончателно да въведат преносимостта на номерата през първото тримесечие на 2008 г. Това съобщи вчера шефът на дирекция "Регулация" в "Мобилтел" Николай Кичев. Преговорите за това, съпроводени от съдебни дела във ВАС, продължават вече почти 1 година.
"Вече се разбрахме да приемем график, по който да въведем услугата, и през първото тримесечие и трите оператора ще могат да си разменят клиенти", каза Кичев. Очаква се днес Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да приеме споразумението, а до началото на следващата година и трите оператора да изградят единна база данни за своите клиенти.
 
Осигуровките може да паднат с още 3%
в. Сега

Въпреки че в проекта на бюджет 2008 официално осигурителната тежест остава замразена на ниво 33.2%, две от управляващите партии вчера дадоха заявка, че може да подкрепят още едно намаление догодина. НДСВ ще настоява за ново съкращение на осигурителната тежест с 3% от 1 юли догодина, при условие че се реализират необходимите приходи в бюджета, съобщи Милен Велчев пред БНТ вчера. Леви депутати заявиха, че БСП вероятно ще подкрепи това искане при същите условия.

Виенски валс за ЦСКА
в. Стандарт
 
ЦСКА ще бъде изтъргуван във Виена като коледна пуйка. Прамод Митал иска да се отърве от футболния клуб точно година след като го купи от Васил Божков. Индиецът уговаря на пожар сделка за 14 млн. евро, научи "Стандарт". Купувачът е международен концерн със седалище в столицата на Австрия и представителство у нас.
Негови емисари вече проверяват финансовото състояние на ЦСКА. Митал е готов дори да загуби 1 млн. евро, но да се махне от българския футбол. Миналия декември средният брат от прочутата индийска фамилия договори акциите на Божков за 15 млн. евро.
 
Разграбиха евтините куверти за Нова година
в. Стандарт
 
Евтини куверти за 8 декември и Нова година се грабят като топъл хляб на Панаира на туризма и свободното време. Юбилейното 30-о издание на форума бе открито вчера в Двореца на културата и спорта. По 89 лева излиза на човек купонът за студентския празник в Смолян. Пакетната цена включва две нощувки със закуски и вечеря.
С 10 лева отгоре струва нощувка в студио или мезонет. За Коледа и Нова година има оферти по 117 и 132 лева, с три нощувки, закуски и празнична вечеря, също в хотели в Смолян и край Пампорово. Малко по-скъпо - 220 лева, струва пакетът за новогодишните празници на връх Бузлуджа или в хотел до Тракийската гробница в Казанлък. "Албена" АД пък предлага четири дни по 384 лв. в обновените си хотели "Бор" и "Еделвайс" в Боровец.
 
Строителните фирми най-печеливши
в. Стандарт
 
Строителните фирми са най-печеливши и с най-висок ръст на продажбите. Това сочат класациите на Българската търговско промишлена палата. Софийската "ФСП-ФОТ Строителство и предприемачество" оглави ТОП 100 по ръст на приходите от продажби. Варненската "Пътища и пътни строежи" пък е номер едно в ТОП 300 по печалба на 100 хил. лв. продажби. Компаниите са подреждани според отчетите си, предадени на данъчните власти.
 
БТК спира препродажбата на ADSL пакети
в. Дневник
 
БТК спира договорите за препродажба на пакетите си за широколентов интернет (ADSL), съобщи за "Дневник" представител на алтернативните телекоми. Най-вероятната причина за спирането на контрактите са слабите продажби на пакетите. От БТК потвърдиха и съобщиха, че всичките й контрагенти заедно са продали едва 83 пакета за година и половина. Заложените в договора обеми са били от порядъка на 500 пакета на година. Търговци на едро на ADSL пакетите станаха "Лирекс", "Спектър нет" и "Нет ис сат".
 
"Винербергер" пусна керамичния си завод в Луковит
в. Дневник
 
"Винербергер" пусна в експлоатация керамичния си завод в Луковит. В предприятието вече се произвеждат големи тухли с марката "Поротерм" (Porotherm). Производството е разположено в изцяло обновеният и модернизиран завод, известен под името "Успех". В реконструкцията му са вложени 25 млн. евро и тя е продължила цяла година. Плановете на компанията са през следващата година да разшири продуктовото си портфолио и да въведе на пазара гама от нови продукти.
 
Агробизнес център се строи край Долни чифлик
в. Дневник
 
Производителите на селскостопанска продукция във Варненско ще разполагат с модерен център за агробизнес, който ще бъде построен в с. Старо Оряхово. Инвеститор е "База С" ЕООД, която през август заедно с община Долни чифлик регистрира съвместното дружество "Камчия продукт" ООД. Предметът на дейността му е търговия на едро със зърно, семена и фуражи и други суровини от растителен и животински произход. Теренът е общински. Общата му площ е 23 дка. Срещу това участие в проекта общината ще придобие собственост върху 25 процента от бъдещия агробизнес център. Освен това кметството си запазва собствеността върху земята, тъй като е отстъпило право на строеж върху терена.
 
Данък сгради може да скочи двойно догодина
в. Новинар
 
Данък сгради може да скочи двойно догодина. С промените в Закона за местните данъци и такси се дава възможност на общинските съвети сами да определят размера на местните налози, като се съобразяват с определени минимални и максимални граници. Така например при данък сгради за минимален размер е посочен 1,5 промила, а максимален - 3 промила. При решение на общинския съвет за основно жилище може да се платят 0,75 промила.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още