IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кейбълтел купува още един регионален кабелен оператор

От няколко месеца компанията купува регионални кабелни оператори, като сред новите попълнения в групата е и Евротур, която включва мрежите на ЕстНет София, Верея Кабел – Стара Загора, Евротур Чирпан и Козлодуй

13:49 | 01.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кейбълтел купува още един регионален кабелен оператор

Кабелният оператор Кейбълтел ЕАД София получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да закупи 100% от капитала на Кейбъл-Пан ЕАД, Панагюрище, става ясно от съобщение на регулаторния орган. Според КЗК сделката няма да окаже съществено влияние в сектора, в който двете фирми оперират.

Кейбълтел е собственост на британската „Рамфорд Алайанс Лимитед”. Закупуването е част от стратегията на дружеството да инвестира в изграждане на високотехнологична мрежа за предоставяне на кабелна телевизия, високоскоростен интернет достъп, телефония, наети линии и виртуални частни мрежи.

От няколко месеца компанията купува регионални кабелни оператори, като сред новите попълнения в групата е и Евротур, която включва мрежите на ЕстНет София, Верея Кабел – Стара Загора, Евротур Чирпан и Козлодуй.

Кейбълтел има инвестиции и в Македония, като планира сделки и в Сърбия и Албания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още