IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Финанс Холдинг финализира покупката на Интернационална Приватна банка

Стратегията на новия собственик включва преструктуриране и ребрандиране на банката

13:32 | 31.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Финанс Холдинг финализира покупката на Интернационална Приватна банка
Сделката по придобиването от страна на Алфа Финанс Холдинг АД на 98,29 % от капитала на Интернационална приватна банка АД - Скопие приключи успешно днес, съобщават от холдинга.

По-рано този месец Македонската народна банка даде съгласието си за придобиването на Интернационална приватна банка от страна на Алфа Финанс.

Стратегията на новия собственик включва преструктуриране и ребрандиране на банката. Предвидени са значителни инвестиции в нови технологии и човешки ресурс, както и разширяване на съществуващата клиентска база и продуктов микс. Банката е водеща на македонския пазар в областта на кредитните карти, според съобщението.

"Придобиването е в съответствие с нашата стратегия за поддържане на силен растеж на групата с подходящи придобивания в цяла Югоизточна Европа. Алфа Финанс Холдинг натрупа сериозен опит в България в областта на инвестиционното банкиране и фондовите пазари, който можем успешно да приложим в Македония", подчерта Станимир Кръстев, изпълнителен директор на финансовата част на холдинга - Финансиа Груп АД. "Предвидените инвестиции са оправдани - сегашното ниво на финансовите пазари в Македония предполага добър растеж, а неизбежното задълбочаване на стопанските връзки между двете държави ще способства за развитието на банковия бизнес", допълни той.

Алфа Финанс Холдинг АД оперира в три основни направления на дейност - финансови услуги, недвижими имоти и индустриални минерали. Успоредно се развиват инвестиции и в областта на логистиката, строителството и телекомуникациите.

Холдингът е в процес на консолидиране на бизнеса си в областта на финансовите услуги в нов подхолдинг - Финансиа Груп АД. Той ще включва брокера Булброкърс АД, валутния брокер СТС Финанс АД, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт АД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ. Очаква се Интернационална приватна банка също да стане част от Финансиа Груп, както обявиха по-рано от холдинга.

В структурата на Алфа Финанс Холдинг работят близо 3 000 души, а активите в структурата на холдинга са на стойност над 500 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още