IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СД на Бианор ще може да увеличава капитала до 2 млн. лв.

Увеличението ще може да се извършва със собствени средства

10:17 | 31.10.07 г.
СД на Бианор ще може да увеличава капитала до 2 млн. лв.
На проведено извънредно ОСА от на Бианор АД-София е взето решение Съветът на директорите да може да увеличава капитала на дружеството в рамките на една година до 2 млн. лв., съобщава БФБ-София.

Увеличението на капитала ще се извършва чрез издаване на нови акции само с неразпределена печалба и средства от фонд "Резервен", надхвърлящи законовия минимум, независимо от броя на осъществените емисии (отделни увеличения), с които е реализирано посоченото максимално увеличение.
В момента основният капитал на Бианор е 675 хил. лв.

Акционерите са решили да променят фирмата на компанията на Бианор Холдинг, както и да освободят като членове на СД Стефан Станиславов Лилов, Надежда-Еди Петрова Георгиева, Станислава Иванова Дочева и Сия Йорданова Йорданова. Избира се нов член на Съвета на директорите с мандат от три години - Tal Dilian (Израел) и Неделчо Василев Неделчев.

Освен това в рамките на 5 години от датата на регистрация на новия устав в търговския регистър СД ще може да емитира облигации в рамките на една година до 2 млн. лв., независимо от броя на осъществените емисии, с които е достигнат посоченият размер.

На събранието е приета и програма за разпределяне на акции от капитала на дружеството безплатно за служителите на дружеството и дъщерните дружества. Служителите следва да са работили поне 2 години, като никой служител не може да получи повече от 0,15% от общия брой акции от капитала на дружеството в рамките на една година. До 3% от капитала на дружеството може да бъдат изкупувани и разпределяни в рамките на една година.

До момента няма сделки с акциите на Бианор.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още