IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дават 300 хил. лв. за изграждане на археологическа база във Велико Търново

След приключването на археологическите работи на хълма Трапезица, тя ще стане информационен център и музей

17:56 | 30.10.07 г.
Дават 300 хил. лв. за изграждане на археологическа база във Велико Търново
Министерството на културата финансира строителството на уникална археологическа база на хълма Трапезица във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Сградата ще бъде полувкопана в земята, за да се впише в околното пространство. Просторно общо помещение ще бъде изградено под формата на атриум, а около него ще са разположени помощните помещения за археолозите. Покривът на сградата е предназначен за панорамна площадка. Архитект е Пламен Цанев.

Сградата е разположена на площ от 250 кв. м и за изграждането й Министерството на културата осигури 300 хил. лв. След приключването на археологическите работи на хълма Трапезица, тя ще стане информационен център и музей.

Проектът вече е съгласуван с Националния институт за паметниците на културата. До края на годината ще приключи работата по грубия строеж, а до началото на следващия археологически сезон тя ще бъде напълно завършена.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още