IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МОСВ: Спазихме срока за комплексно разрешително за Кремиковци

Екоминистерството и Кремиковци не могат да се разберат кой е по-точен в спазването на срокове и разпоредби

17:43 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
МОСВ: Спазихме срока за комплексно разрешително за Кремиковци
Все още няма решение по процедурата за издаване на комплексно разрешително на Кремиковци след повторно подаденото на 11 май от предприятието заявление. Това каза по повод днешна информация от комбината, че чака решение от МОСВ, заместник-министърът на екологията Чавдар Георгиев, цитиран от БТА.

Срокът 30 октомври за първоначално издаване на комплексно разрешително, определен в Закона за опазване на околната среда, конкретно за Кремиковци беше спазен, тъй като на 6 април беше взето решение за неиздаване на разрешително, уточни Георгиев.

Той посочи, че в момента тече нова процедура, за приключването на която няма определен от закона срок, но минимумът е 8-9 месеца.

В свое съобщение днес от комбината заявиха, че са спазили всички срокове и изисквания на Закона за опазване на околната среда и Наредбата „За реда и начина за издаване на комплексни разрешителни за дейност” и изразиха безпокойството си, че по независещи от дружеството причини няма да бъде спазен крайният срок (30 октомври) за издаване на комплексно разрешително за дейност.
 
Днес акциите на Кремиковци добавиха 7,09% към стойността си до средна цена от 27,17 лв. при изтъргувани 8 703 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още