IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ТЕЦ Варна продаде на търг близо 1,8 млн. мВтч електроенергия

Средната цена за закупуването на ток от ТЕЦ Варна е значително по-висока от регулираната, на която електроцентралата продава на НЕК

17:03 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
ТЕЦ Варна продаде на търг близо 1,8 млн. мВтч електроенергия
ТЕЦ Варна, собственост на ЧЕЗ България, продаде на търг 1,757 млн. мВтч електроенергия, съобщиха от дружеството.
 
От подадените 13 заявки на фирми са приети пет, като е продадено цялото предварително заявено количество електроенергия. Търгът беше обявен на 3 октомври 2007 г.
 
Средната цена за закупуването на електроенергия от ТЕЦ Варна е значително по-висока от регулираната цена, на която електроцентралата продава на НЕК в момента, подчертават от ЧЕЗ.

По думите на Михал Скалка, директор отдел Търговия на CEZ, „силният интерес за купуване потвърждава, че в Европа има недостиг на електроенергия, причинен както от намаляването на производствения капацитет, така и от бързото нарастване на потреблението на електроенергия в целия континент и най-вече на Балканите”.

Договорите с купувачите ще бъдат подписани до 27 ноември 2007 г., а доставките на елекроенергия от ТЕЦ Варна ще започнат от 1 януари 2008 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още