IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на производител нарастват с 8,7 на сто на годишна база

На годишна база индексът на цените на производителите на хранителни продукти и напитки се усилва до 21,3 на сто от 19,2% през август

15:03 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на производител нарастват с 8,7 на сто на годишна база
Общият индекс на цените на производител в промишлеността остава непроменен през септември спрямо август, сочат данни на Националния статистически институт. На годишна база индексът нараства с 8,7 на сто, което е най-големият ръст на цените на производител от януари.

На месечна база индексът на цените на производител в добивната промишленост намалява с 4,3 на сто, а на годишна се увеличава с 5,4 на сто.

В преработващата промишленост индексът на цените на производител се повишава с 0,6 на сто през септември спрямо август. Спрямо септември миналата година индексът се увеличава със 7,9 на сто.

Цените в производството и разпределението на електроенергия, газ и вода през месеца намаляват спрямо август с 0,2 на сто, а спрямо година по-рано се увеличават с 14,6 на сто.

На годишна база индексът на цените на производителите на хранителни продукти и напитки се усилва до 21,3 на сто от 19,2% през август, а на месечна забавя ръста си до 2,5 на сто от 4,8% за предходния месец.

Индексът на цените на производителите на тютюневи изделия отбелязва спад от 4,0 на сто на годишна база и от 1% на месечна.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 30.10.07 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още