IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на автобусните билети няма да се вдигат до април 2008 г.

От началото на годината най-много са пътуванията с автобус до Испания; следват Германия и Холандия

15:34 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на автобусните билети няма да се вдигат до април 2008 г.

Въпреки повишаването на цените на течните горива по всяка вероятност цените на автобусните билети ще запазят сегашните си цени до началото на месец април следващата година, казаха за Investor.bg от големи автобусни фирми в страната. Стремежът на превозвачите е поради конкуренцията на пазара да не се вдигат цените нито на междуградските превози, нито на международните.

По предварителни данни, които е възможно да претърпят корекции, от началото на годината международните пътувания на българите са били най-много до Испания. При това над 90% от тези пътувания са били с цел търсене на работа, а не с цел екскурзия или почивка.

Други предпочитани направления при пътуването с автобус на нашенци са Германия и Холандия. Като цяло редовните международни автобусни превози на българските фирми са до страни от ЕС и до Турция.

Що се отнася до направленията в страната, по неокончателни данни, най-много са пътуванията с автобуси през летните месеци до морските градове и курорти.

Възможно е в бъдеще нискотарифните авиокомпании да станат сериозни конкуренти на международните автобусни превозвачи по някои направления, казаха от ръководството на Юнион Ивкони. Фирмата очаква ръст на превозените пътници за 2007 г. от около 10% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още