IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Индустриален холдинг България поевтиняха с 3% днес

Вчера, когато стартира търговията с правата на холдинга, най-високата цена бе 8,55 лв. за брой.

14:51 | 30.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на Индустриален холдинг България поевтиняха с 3% днес
Правата от увеличението на капитала на Индустриален холдинг България достигнаха максимална цена от 8,097 лв. днес, докато най-ниската бе 7,71 лв. за брой. Средната цена за деня бе 7,89 лв., което представлява понижение от 3,07% спрямо предходната сесия.

Вчера, когато стартира търговията с правата на холдинга, най-високата цена бе 8,55 лв. Най-ниската цена, на която правата се търгуваха вчера, беше 7,62 лв., а средно-претеглената за деня – 8,14 лв.

Всеки три права дават възможност да се запишат две акции от увеличението на капитала на дружеството, всяка с емисионна цена от 2,40 лв. Днес акциите на Индустриален холдинг България поскъпнаха с 0,74% до средна цена от 17,79 лв. за брой.

Увеличението на капитала на ИХ България ще бъде реализирано с цел да се финансират инвестиционни проекти на дъщерни дружества, като средствата ще се насочат основно в морски транспорт и пристанищна дейност, уточняват от компанията. Основните инвестиции на холдинга към 2007 г. са в морския бизнес – корабостроене, пристанищна дейност, морски транспорт, машиностроене и речни круизи.

По-голямата част от средствата от увеличението на капитала ще се инвестират в строителство на три нови кораба собственост на ИХ България в Булярд корабостроителна индустрия, съобщават от холдинга. С останалата част ще се финансира частично проект за разширяване и модернизиране на пристанищния терминал на КРЗ Порт – Бургас. Проектът е на стойност 23 млн. лева и е залегнал в Националната програма за развитие на българските пристанища.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още