IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха три наши фирми за търговия с млечни продукти с Русия

Трите фирми са „ОМК” гр. Пловдив, „Карил и Таня” гр. Ямбол и „Данон сердика” гр. София

17:45 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха три наши фирми за търговия с млечни продукти с Русия
Три български предприятия в направление „Мляко” са предварително одобрени за търговия с Русия, стана ясно от становище на Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол на Русия, изпратено до Националната ветеринарномедицинска служба, съобщиха от Министерство на земеделието и продоволствието.

Трите фирми са „ОМК” гр. Пловдив, „Карил и Таня” гр. Ямбол и „Данон сердика” гр. София.

Предприятията са били посетени по време на мисия на Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол у нас от 30 август до 16 септември 2007 г. Мисията даде положителна оценка по контрола на безопасността на храните, осъществяван от официалния ветеринарен контрол в България, припомнят от НВМС. Тогава са били посетени и лаборатории, регионални ветеринарномедицински служби, официалния контрол в общините, ферми, млекопунктове, както и гранични инспекционни ветеринарни пунктове.

От НВМС съобщават още, че са изпратили становището на ЕК и се очаква да се уточнят провеждането на мисии от Руската Федерация за одобрение на други български предприятия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още