IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК с нов главен изпълнителен директор от януари 2008 г.

Мартин Щауб ще продължи да изпълнява длъжността главен изпълнителен директор до 1 януари, след което ще бъде сменен от Бернар Мошени

16:25 | 29.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Бернар Мошени. Снимка: БТК
Бернар Мошени. Снимка: БТК

От 1 януари 2008 г. Бернар Мошени ще бъде назначен за главен изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания (БТК), като той ще смени на този пост Мартин Щауб, който ще остане член на Борда на директорите на компанията, съобщиха от БТК.

Мартин Щауб ще продължи да изпълнява длъжността главен изпълнителен директор до 1 януари 2008 г., заяви Пиер Мелингер, член на Борда на директорите на компанията.

Преди да се присъедини към БТК Бернар Мошени е заемал длъжността главен изпълнителен директор на Mobistar - листван на белгийската фондова борса телекомуникационен оператор.

От февруари 2000 г. Мошени е главен изпълнителен директор на румънския оператор Orange Romania. Той постъпва в компанията като главен финансов директор и участва в процеса по ребрандирането й през пролетта на 2002 г.

По думите на Мошени трите основни приоритета на компанията през следващите месеци ще са продължаване на трансформацията на БТК в компания, ориентирана към клиентите; ръст на мобилните услуги на vivatel и увеличаване на портфолиото и качеството на услугите за бизнеса.

Днес акциите на компанията добавиха 0,18 на сто до средна цена 10,98 лв. при изтъргувани 771 099 броя.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още