IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Граждани искат до три години край София да има ново летище

По думите му гражданите от кварталите в близост на летище - София са подложени на "постоянен шумов терор и опасност от падащи самолетни части"

12:50 | 26.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Граждани искат до три години край София да има ново летище

Искаме среща с представители на Министерския съвет и в рамките на месец да бъде изготвен план за построяването на ново летище край София. Това заяви днес на пресконференция председателят на Инициативен комитет за защита на населението от дейността на летище София (ИКЗНДЛС) инж. Е.Коларов, предаде БТА.

Членове на комитета организираха протест с плакати и балони пред сградата на агенцията.

По думите му гражданите от кварталите в близост на летище - София са подложени на "постоянен шумов терор и опасност от падащи самолетни части".

Според него най-сериозният екологичен проблем на столицата е скъпото и неефективно летище на столицата.

От инициативния комитет имат предложение за построяването в следващите 3 години на модерно летище. Площадките му да бъдат разположени северозападно от сегашното летище, предвиждат от сдруженията. По техни изчисления строителството ще изисква 200-300 млн. евро и ще бъде обект на инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още