IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БАЕЗ застрахова бизнес за 354 млн. лв. за деветте месеца на годината

Делът на застрахования от БАЕЗ износ спрямо реализирания като цяло износ бележи ръст от 28%

13:51 | 25.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
БАЕЗ застрахова бизнес за 354 млн. лв. за деветте месеца на годината
Застрахованите от Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) доставки, реализирани за първите девет месеца на 2007 г., възлизат на 353,701 млн. лева, като резултатите са по-добри от постигнатите от БАЕЗ за цялата 2006 година, съобщиха от агенцията.

Данните включват както покрития износ за сметка на БАЕЗ, така и за сметка на държавата. В това число са включени и застрахованите вътрешни обеми, осъществени в рамките на страната.

Премийният приход, реализиран от агенцията, възлиза на близо 2,305 млн. лв., като повече от 30% от приходите са инкасирани от бизнеса за сметка на държавата. Добрите резултати са отчетени въпреки намаляването на тарифните премийни проценти по отделните видове застраховки.

От агенцията са удовлетворени от отчетените темпове на развитие и очакват те да продължат и през оставащата част от годината, като усилията ще бъдат насочени най-вече към популяризирането на дейността на БАЕЗ, заяви изпълнителният й директор Дочо Карадочев.

Една от основните предпоставки за позитивните ни очаквания е свързана с подкрепата, която БАЕЗ получава от страна на държавата в лицето на Министерство на икономиката и енергетиката и Народното събрание, която по-конкретно се изразява в приетите през месец май промени в Закона за експортното застраховане (ЗЕЗ). Вече можем да твърдим, че те доведоха до значително облекчаване на условията за кредитиране и улесниха достъпа на фирмите до финансиране“, допълни Карадочев.

Делът на застрахования от БАЕЗ износ спрямо реализирания като цяло износ бележи ръст от 28%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още