IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат 17 млн. лв. за проектите Пловдив-Свиленград и Дунав мост 2

Проектите са приоритетни за 2007 г.

13:09 | 25.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат 17 млн. лв. за проектите Пловдив-Свиленград и Дунав мост 2

Правителството разреши бюджетни кредити в размер на 17 млн. лв., за сметка на държавни инвестиционни заеми, да бъдат предоставени по бюджета на Министерството на транспорта за 2007 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

От тях 15,3 млн. лв. са за проект "Реконструкция на електрификацията на жп линия Пловдив-Свиленград" и 1,7 млн. лв. - за проект "Изграждане на нов комбиниран мост на р. Дунав при Видин-Калафат".

С предоставените средства ще бъде финансирана проектна документация за изпълнение на програми и ново строителство, чието финансиране ще е от Международната банка за възстановяване и развитие и Европейската инвестиционна банка.

Проектите са приоритетни за 2007 г., като част от тях са в програмата "Транзитни пътища 5", а други - в "Програма за рехабилитация и реконструкция на пътища от републиканската пътна мрежа".

Средствата се осигуряват за сметка на неусвоени/освободени средства по проекти, финансирани с държавни инвестиционни заеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още