IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нет Инфо.БГ купи сайта за обмен на потребителско видеосъдържание vbox7.com

16:43 | 23.10.07 г.
Нет Инфо.БГ купи сайта за обмен на потребителско видеосъдържание vbox7.com

Нет Инфо.БГ АД купи българския сайт за обмен на потребителско видеосъдържание vbox7.com, съобщиха от компанията. Цената на сделката не се уточнява.

Vbox7.com е онлайн от края на август 2006 г. В момента сайтът има над 600 хил. регистрирани потребители и близо 200 хил. уникални посетители дневно, пише в съобщението.

Акционерите на Нет Инфо.БГ АД взеха решение компанията да осъществи първично публично предлагане на свои акции на БФБ-София на Общо събрание на акционерите, проведено на 22 декември 2006 г. IPO-то беше планирано за третото тримесечие на 2007 г.

На 4 юни тази година Централен депозитар вписа емисията на Нет Инфо.БГ АД в размер на 3,59 млн. лв. Вписването е част от стъпките за осъществяване на IPO на Нет Инфо.БГ АД.

На 19 октомври Централен депозитар вписа ново увеличение на капитала на Нетинфо.БГ АД от 3,59 млн. лв. на 3,61 млн. лв., като това е шестото от поредица увеличения на капитала за последните две години, в резултат от които капиталът на интернет компанията нарасна от 0,05 млн. лв. до 3,61 млн. лв.

Според данни от АПИС в момента основен акционер в Нет Инфо.БГ АД е люксембургската Тайгър Холдинг с 33% дял, следвана от Виктор Пенев и Любен Белов с по 17,16% от капитала на дружеството. Други 8,6% са разпределени между физически лица от Великобритания, САЩ, Германия, Нидерландия и Италия, а 24% са собственост на български физически лица, извън споменатите по-горе.

Нет Инфо БГ е създадена през 1998 г., като първият продукт на компанията е информационно-развлекателният сайт netinfo.to. През март 1999 г. той е преименуван на netinfo.bg, както е известен и до ден днешен. Три месеца по-късно е придобит първият български портал gyuvetch.bg, а в края на същата година стартира комуникационният проект abv.bg. През 2004 г. спортната секция на netinfo.bg се обособява като отделен сайт, известен днес като sportni.bg.

През 2004 г. компанията подписва договор за стратегическо партньорство с Google Inc. за България. През 2005 г. Нет Инфо става локален стратегически партньор на ICQ Inc., вследствие на което е създаден съвместният продукт AБВ*ICQ, реализиран на български език.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още