IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финализирахме преговорите с ЕК по оперативна програма „Транспорт”

Оперативна програма “Транспорт” 2007-2013 г. е с най-голям бюджет от седемте оперативни програми за България – над 2 млрд. евро

16:04 | 22.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Финализирахме преговорите с ЕК по оперативна програма „Транспорт”
Преговорите между Министерството на транспорта и Европейската комисия (ЕК) за одобрението на Оперативна програма „Транспорт” 2007–2013 г. бяха официално финализирани, съобщиха от министерството.
 
Очаква се до средата на ноември решението за одобрението на оперативната програма да бъде подписано от комисаря по регионалната политика на ЕК Данута Хубнер, след което официално ще бъде обявен стартът на програмата.

Оперативна програма “Транспорт” 2007-2013 г. е с най-голям бюджет от седемте оперативни програми за България – над 2 млрд. евро.

Чрез програмата ще се финансират инфраструктурни проекти в секторите железопътен и пътен транспорт, комбиниран транспорт, морски и вътрешен воден транспорт.
 
Между ключовите за развитието на националната транспортна инфраструктура проекти са модернизацията на железопътната линия Видин – София, изграждането на автомагистралите Струма и Марица, разширението на софийското метро, изграждането на интермодален терминал в София. Изграждането на нови и модернизирането на съществуващите инфраструктурни обекти ще намали времето за пътуване и превоза на товари. Една от специфичните цели, поставени пред програмата, е балансиране на използването на отделните видове транспорт.

Проектите ще се съфинансират чрез Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още