IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алфа Финанс холдинг купува македонска банка*

Транзакцията трябва да се извърши в срок от 180 дни от съгласието на централната банка, което бе дадено в сряда

12:28 | 19.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Финанс холдинг купува македонска банка*
Народната банка на Македония е решила в сряда да даде предварително съгласие за закупуването на 100% от македонската Интернационална Приватна банка АД Скопие от страна на българския Алфа Финанс холдинг, съобщиха македонски медии.

Транзакцията трябва да се извърши в срок от 180 дни от съгласието на централната банка.

Алфа Финанс холдинг притежава дружество за управление на фондове, два инвестиционни фонда, инвестиционен посредник, агенция за недвижими имоти, се казва в съобщението. Дейността на холдинга е концентрирана най-вече в България, но той развива бизнес и в Сърбия, Турция, Украйна и Румъния.

В края на юли стана ясно, че Алфа Финанс Холдинг ще придобие 100% от капитала на инвестиционния посредник СТС Финанс АД, като договорената цена не бе съобщена. У нас Алфа Финанс холдинг е мажоритарен собственик и на Каолин АД.
 
От холдинга съобщиха, че са в процес на консолидиране на бизнеса си в областта на финансовите услуги в нов подхолдинг - Финансиа груп АД. Той ще включва Булброкърс, СТС Финанс, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси Булброкърс консултинг, управляващото дружество Алфа асет мениджмънт АД и дружеството за секюритизация на вземания Алфа кредит АДСИЦ. 
 
Предвижда се Интернационална приватна банка също да стане част от Финансиа груп.
 
*Информацията е актуализирана към 14 часа
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още