IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Български текстилни фирми навлизат на руския пазар

За разлика от износа ни в страните от Европейския съюз, който представлява 88,6% от общия текстилен експорт на България, износът към Русия към момента е незначителен

11:27 | 19.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Български текстилни фирми навлизат на руския пазар

За представяне на българската мода в Москва се договориха Руският съюз за облекло и текстил и Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, обявиха от асоциацията.

Договорът за сътрудничество в областта на шивашката индустрия, подписан в Москва, предвижда още участие със съвместни щандове на международни изложения, мениджърски обучения и селектиране на руски и български фирми с конкретен интерес към тези пазари.

За разлика от износа ни в страните от Европейския съюз, който представлява 88,6% от общия текстилен експорт на България, износът към Русия към момента е незначителен.

С подписването на договора между двете страни се очаква нарастване на интереса към българските стоки и активизиране на търговските отношения в областта на шивашката индустрия, обясняват от асоциацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още