IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 19 октомври

08:30 | 19.10.07 г.
Преглед на печата за 19 октомври
Енергийните компании на Ковачки ще излязат на борсата
в. Дневник

Топлофикациите във Враца, Бургас, Велико Търново и Плевен, "Атоменергоремонт" и ТЕЦ "Марица 3"-Димитровград, собственост на Христо Ковачки, се подготвят да станат публични и пакет от 30% от тях да бъде пуснат за търговия на Българската фондова борса (БФБ). Това съобщи пред "Дневник" самият Ковачки. Той обясни, че е наел консултант, който трябва да предложи и схема за преструктуриране на бизнеса. Решение за това кои дружества ще бъдат предложени на борсата ще има още до края на 2007 г.

От ноември спира износът на ток
в. Сега

След края на ноември НЕК прекратява всякакъв износ на ток, за да се осигури енергийният баланс на страната. Това съобщи вчера зам.-министърът на икономиката и енергетиката Йордан Димов в Раднево. "Не очаквам режим на тока, но имам известни притеснения, тъй като посрещаме първата зима с четири спрени ядрени реактора", сподели Димов.
От началото на годината България е изнесла 3.5 милиарда киловатчаса електроенергия. Това е два пъти по-малко от количеството през 2006 г.

Германец поиска летището във Видин
в. Стандарт

Германски предприемач поиска летище Видин, съобщи областният управител Кръстьо Спасов. Преди неговата оферта в администрацията са приети други две предложения. Бизнесмените искат да възстановят летателната дейност на порта и да го приспособят за пътнически, транспортни, аварийни и медицински полети. Съдбата на летището ще реши Министерски съвет. Той трябва да вземе решение за даването му на концесия. Летището във Видин е поддържало редовна пътническа линия до София по 2 пъти на ден, но е закрито през 1999 г. Затова първо трябва да се възстанови като юридическо лице. Земята в летателното поле е върната на бившите й собственици. Няколко души от тях се заканват да искат баснословна цена за своите парчета.

"Химимпорт" губи сделката за "Слатина Булгарплод"
в. Дневник

"Химимпорт финанси" и консорциум "Слатина Булгарплод" са единствените компании, които са подали оферти за покупката на най-голямото тържище на Балканите "Слатина Булгарплод", научи "Дневник" от Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП). Общо 18 компании и физически лица, по-голямата част от които в сектора на недвижимите имоти, купиха тръжни документи. В петък се очаква надзорният съвет на агенцията да одобри победителя в конкурса. Предложението на комисията е това да бъде специално създаденият за приватизацията на общинската фирма консорциум, казаха членове на конкурсната комисия. Причината е, че обединението е дало малко по-висока оферта от тази на "Химимпорт", а цената е била определяща при избора на победител. Исканата минимална сума беше 75 млн. лв. за 100% от капитала на общинското дружество.

София пак пред тежка криза за боклука
в. Сега

София ще се изправи пред поредната тежка ситуация с боклука точно след местния вот. През ноември квотите за балите към Карлово и Пловдив ще бъдат запълнени и столицата ще има само две възможности - да отвори сметището в Суходол или да се направи нов договор с Пловдив. Третият вариант - използването на новата площадка за временно съхранение в Горни Богров, отпада. Това разясни зам.-кметът на столицата Мария Бояджийска във връзка със започнатата от ЕК наказателна процедура срещу България.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още