IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат 5 млн. лв. за доизграждане на завода за отпадъци в Шишманци

Заводът е първият, който се изгражда на Балканите за преработка на твърди битови отпадъци, общата инвестиция е 37 млн. лв.

12:08 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат 5 млн. лв. за доизграждане на завода за отпадъци в Шишманци
Правителството предоставя 5 млн. лв. за доизграждане на завода за третиране на битовите отпадъци с депо в с. Шишманци, Пловдивска област.

Това предвижда допълнение в решение на Министерския съвет за определяне на публичните инвестиционни проекти с национално и местно значение, които се изграждат със средства на "Публични инвестиционни проекти" ЕАД (в ликвидация) през 2007 г., съобщиха от кабинета.

Изграждането на завода е от приоритетно значение за община Пловдив и пускането му в експлоатация е комплексно решение на съществени екологични проблеми не само за общината, но и на целия регион.

През 2005 г. проектът е включен в списъка по приложение номер 2 за обектите, които ще бъдат подпомогнати със средства от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД.
 
Заводът е първият, който се изгражда на Балканите за преработка на твърди битови отпадъци. Общата инвестиция в него е в размер на 37 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още