IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Столична община представя модернизиран трамвай, произведен през 80-те

В мотрисата са подобрени както условията за пътуване, така и тези за работа на ватмана

09:45 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Столична община представя модернизиран трамвай, произведен през 80-те
Столична община представя днес модернизиран български трамвай, съобщиха от пресцентъра на общината.

Трамваят е произведен в края на 80-те години, а модернизацията му е извършена от „Трамкар” ЕАД по поръчка на „Столичен електротранспорт” ЕАД. С нея се постига повишаване на надеждността, намаляване на шума и подобряване на условията за пътуване.

В мотрисата е монтирано противоплъзгащо подово покритие, изградена е система за по-ефективно отопление и модерно осветление, седалките са с тапицирани вложки, които могат лесно да се поддържат. Изградена е и нова средна секция с нисък под, на която е монтирана механична рампа за хора с увреждания.

Подобрени са и условията за работа на ватмана, като е монтиран ергономичен ватмански стол, подобрено е отоплението и вентилацията на кабината. На мотрисата са поставени и новите устройства за електронно таксуване на пътниците. Голяма част от новите технически решения могат да бъдат тиражирани при извършване на плановите ремонти на трамвайните мотриси.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още