IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софийското метро със 7-8 нови влакчета през 2008 г.

Общият бюджет на общината за следващата година ще е 750 млн. лв. - колкото бе и за тази

14:16 | 16.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Софийското метро със 7-8 нови влакчета през 2008 г.
Основните средства за капиталовите разходи на Столична община през 2008 г. ще бъдат насочени към облекчаването на движението в столицата. През следващата година се очаква доставката на 7-8 от поръчаните общо 26 нови влака за метрото, съобщи пред журналисти и.д. кметът на София Минко Герджиков, цитиран от БТА.

През следващата година средствата за отчуждаване на имоти ще бъдат три пъти повече, каза Герджиков. С тях ще бъдат отчуждавани терените за открития участък на метрото от бул. "Цариградско шосе" до летището. С част от средствата ще бъдат отчуждавани и терените за проектите по програма ИСПА за изграждането на канализационни колектори.

Пари за отчуждаване ще се използват и за обезпечаването на терените за строителството на участъка на метрото от надлез "Надежда" до бул. "Черни връх", за който вече има тръжни процедури, посочи Герджиков. В бюджета за следващата година ще бъдат предвидени 40 милиона лева, с които ще бъде завършено строителството на участъка на метрото от "Интерпред" до квартал
"Младост", добави той.

Столичната община очаква приключването на приватизацията на "Булгарплод - Слатина", чиято начална цена е 75 милиона лева. Средствата от продажбата ще бъдат използвани за капиталови разходи, каза Герджиков. В момента има конкурсна процедура за избор на консултант за приватизацията на дружеството "Софийски имоти".

Общо 150 милиона лева са предвидени в инвестиционната програма за 2008 г. за изграждането на ново улично осветление.

Минко Герджиков посочи, че с 4-5 млн. лева ще бъдат повишени средствата от данък сгради през идващата година заради влизането в експлоатация на новите молове и жилищни постройки.

Според него такса смет може да се запази в сегашния си размер.

Общият бюджет на общината за следващата година ще е 750 млн. лв. - колкото бе и за тази. Миналата година София разполагаше с 600 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още