IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виенската фондова борса запазва интерес към държавния дял в БФБ-София

Виенската борса работи от 1999 г. със системата Xetra, която БФБ-София реши да използва в края на миналия месец

13:38 | 16.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Виенската фондова борса запазва интерес към държавния дял в БФБ-София
В хода на приватизационния процес на Българската фондова борса - София, Виенската фондова борса запазва интерес към придобиването на 44-процентния държавен дял, съобщават от австрийската институция.

Много от нашите партньори от финансовия бранш вече са здраво стъпили в България и показват голям интерес към активизиране и разширяване на местния пазар. Поради тази причина едно дялово участие на Виенската борса в БФБ и свързаното с нея по-тясно сътрудничество би било логична стъпка”, смята Хайнрих Шалер, член на Управителния съвет на Виенската фондова борса.

Според Шалер, синергия би могла да се постигне изключително бързо, тъй като българската борса наскоро реши да използва търговската система Xetra, с която Виенската борса работи още от 1999 година.

В края на септември Съветът на директорите на БФБ-София избра офертата на Deutsche Borse за подмяна на съществуващата търговска система.

По-рано този месец стана ясно още, че Варшавската фондова борса (WSE) е решила да промени стратегията си относно пазарите на Балканите, като се е отказала от плановете си за придобиване на дял от БФБ-София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още