IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ефектът от екологичната програма на Кремиковци - след година и половина

От 1 ноември тази година ръководството на Кремиковци съкращава 1 100 човека, които ще преминат на работа в отделни обособени дружества, занимаващи се главно с обслужване на комбината,

17:42 | 15.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ефектът от екологичната програма на Кремиковци - след година и половина
Първите съществени резултати от екологичната програма на металургичния комбинат Кремиковци за периода 2007-2011 г. (включително) ще се забележат след година-година и половина, каза изпълнителният директор на комбината Александър Томов по време на конференция, посветена на екологичните и търговски планове на компанията.
 
За периода инвестициите, които се предвижда да бъдат вложени за подобряване на екологичните параметри на Кремиковци, са в в размер общо на 308 млн. лв. По-конкретно близо половината от сумата се предвижда да бъде използвана за изграждането на инсталации за пречистване на въздуха при различните видове производства. Така през 2011 г., когато екологичната програма на Кремиковци би трябвало да бъде изцяло реализирана, производството на комбината ще отговаря на всички европейски стандарти.
 
За петгодишния период се предвижда да бъдат реализирани 12 проекта, които ще имат съществен принос както за модернизацията на фирмата като цяло, така и за изпълняване на екологичните норми на ЕС, казаха от ръководството на Кремиковци. Проектите са за изграждане на завод за кислород, обособяване на производството на електроенергия, изграждане на феросплавен завод, инвестиции в производството на барит, в хранилище за метални отпадъци, в преработката на гранулирана шлака и т.н.
 
По думите на Томов, модернизацията на завода обаче изисква и съкращаване на работници, които от 6 800, колкото са сега, трябва да станат 5 200-5 300 човека. От 1 ноември тази година ръководството на Кремиковци съкращава 1 100 човека, които ще преминат на работа в отделни обособени дружества, занимаващи се главно с обслужване на комбината, съобщи директорът на фирмата.
 
По време на форума стана ясно, че Кремиковци притежава около 12 хил. дка земя и много добре развита инфраструктура. В тази връзка от ръководството на компанията призоваха чуждестранните инвеститори да влагат средства както в модернизацията на комбината, така и в изграждането на търговска зона в района му, в това число офиси и магазини.
 
Днес бяха изтъргувани 369 акции на металургичния комбинат, при което цената им се повиши с 2,60 на сто до средно 28 лв. за брой.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още