IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Международна Инвестиционна Банка и ЦКБ ще си сътрудничат в банковото дело

Международна Инвестиционна Банка е междудържавна организация, създадена и осъществяваща своята дейност на основата на споразумение от 10 юли 1970 г.

16:41 | 12.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Международна Инвестиционна Банка и ЦКБ ще си сътрудничат в банковото дело
Международна Инвестиционна Банка, Москва (МИБ) и Централна Кооперативна Банка АД, София подписаха споразумение за сътрудничество регулиращо деловите взаимоотношения между двете институции в различните сфери на банковото дело, съобщиха МИБ.

Двете финансови институции ще си сътрудничат в областта на паричните разплащания, търговското финансиране, операциите на валутните, капиталовите и фондовите пазари ,а също и при обменя на информация, опит и специалисти в различните области.

Друга основна цел на споразумението се явява подпомагането и стимулирането на сътрудничеството в сферата на предприемачеството и тъговията между България и находящата се в Москва Международна Инвестиционна Банка.

Международна Инвестиционна Банка е междудържавна организация, създадена и осъществяваща своята дейност на основата на споразумение от 10 юли 1970 г. Страните участички в банката са България, Виетнам, Русия, Монголия, Румъния, Словакия, Чехия и Куба.

Уставният капитал на банката е в размер на 1,3 млрд. евро, а основният записан капитал към момента възлиза на 214,5 млн. евро. Банката се ръководи от Управителен съвет, в който влизат представители на страните участнички.

От основаването си досега МИБ е финансирала около 200 инвестиционни проекта в различни страни, като общият им размер надхвърля 7 млрд. евро.

Централна кооперативна банка е част от икономическата група на Химимпорт. По време на днешната търговска сесия на Българска фондова борса – София акциите на банката поскъпнаха с 1,8% до 11,88 лв. за брой.

Свързани компании:

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още