IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софианци ще паркират с sms във всички сини зони

Маршрутът на автобусна линия номер 72 ще бъде разделен на две и това ще стане до десетина дни, решиха още общинските съветници

16:33 | 11.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Софианци ще паркират с sms във всички сини зони
След 15 октомври ще се паркира и с sms-съобщение на всички паркинги от "Синята зона", съобщи пред журналисти по време на заседанието на Столичния общински съвет заместник-кметът по транспорт на София Велизар Стоилов, цитиран от БТА.

Паркирането с кратко текстово съобщение беше въведено за няколко паркинга от "Синя зона" още през юли. Използването на услугата става чрез изпращането на текст с пълния регистрационен номер на автомобила до номер 1302 за абонати на М-Тел и Глобул и до номер 1112 за абонати на Вивател.

Маршрутът на автобусна линия номер 72 ще бъде разделен на две и това ще стане до десетина дни, съобщи още Стоилов. Това е една от най-дългите и натоварени линии в София и с цел по-доброто обслужване на гражданите ще бъде извършено изследване на пътникопотока, за да се види натовареността на линията по цялото трасе, допълни той.

Линията ще бъде разделена на 72 и 72А, а двата маршрута ще се срещат в района между Военна академия и НДК. Днес общинският съвет в София гласува откриването на самостоятелна конкурсна процедура за обществен превоз на пътници по 72-ра линия. Конкурсът за обслужване на двата маршрута ще бъде един.

След излизането на решението на СОС обслужването по линията преди провеждането на конкурс ще бъде поето от "Столичен автотранспорт".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още