IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КРИБ: Бизнесът ще продължи да подкрепя радикални реформи в публичния сектор

Предизвикателство пред икономиката е необходимостта от увеличаване на БВП на глава от населението

15:57 | 11.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
КРИБ: Бизнесът ще продължи да подкрепя радикални реформи в публичния сектор
Ще продължим да подкрепяме политиката на правителството за радикални реформи в публичния сектор. Това заяви от името на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) нейният председател Иво Прокопиев след среща в Министерски съвет на ръководството на КРИБ с премиера Сергей Станишев.

По думите на Прокопиев са били обсъдени някои въпроси, свързани с продължаването и запазването на макроикономическата стабилност и ускорения икономически растеж, както и енергийната независимост на страната, състоянието на мините и борбата със сивата икономика.

Представителите на бизнеса са връчили на премиера т.нар. Бяла книга на бизнеса за 2006 г., която представлява годишен доклад и оценка на бизнеса за развитието на страната ни през миналата година. В документа се подчертава, че макроикономическата стабилност трябва да се запази и да се ограничи дефицитът по текущата сметка.

Като силни страни на фискалната политика са отбелязани намаляването на държавния дълг и на данъчната тежест. Като предизвикателства пред икономиката в документа се изтъкват необходимостта от увеличаване на БВП на глава от населението, което може да се постигне чрез по-голяма производителност и по-висока конкурентоспособност на икономиката.

В тази връзка се подчертава, че напоследък се забелязва и недостиг на висококвалифицирани кадри в някои сектори на икономиката, което също би трябвало да се преодолее.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още