IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха на собственика на Техномаркет да купи Домо Ритейл

Сделката ще се осъществи чрез закупуване на акции

13:32 | 11.10.07 г.
Разрешиха на собственика на Техномаркет да купи Домо Ритейл
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на контрол от страна на К енд К Електроникс ЕООД върху Домо Ритейл ЕООД, съобщиха от комисията. Сделката ще се осъществи чрез закупуване на акции.

Комисията е постановила предварително изпълнение на решението.

Домо Ритейл притежава седем магазина на територията на страната за търговия с домакински, електронни уреди и телекомуникационни продукти.

К енд К Електроникс е собственик на търговска верига „Техномаркет”, изградена от двадесет и осем търговски обекта, в осемнадесет града.

Комисията е установила, че очакваните промени в резултат на сделката са незначителни и концентрацията не би могла да доведе до сериозно повишаване на пазарния дял на К енд К Електроникс и няма да повлияе на конкурентната среда в сектора.

Собственик на К енд К Електроникс е инвестиционният фонд Equest Investments Balkans Limited (EIB), от който по-рано този месец съобщиха, че обмислят листване на Техномаркет на БФБ-София.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още