IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират 70 млн. евро по линия на трансгранично сътрудничество с Гърция

През последните 2 години инвестициите в област Смолян са над 30 млн. лв.

17:10 | 10.10.07 г.
Инвестират 70 млн. евро по линия на трансгранично сътрудничество с Гърция
Предвиждат се 70 млн. евро инвестиции по линия на Програма ФАР - Трансгранично сътрудничество между България и Гърция, е заявил министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в Смолян, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

За допълнително водоснабдяване на Пампорово ще бъдат вложени над 8 млн. лв., припомни Гагаузов.

По думите му през последните 2 години инвестициите в област Смолян са над 30 млн. лв.

Общо 90 млн. лв. ще бъдат вложени за рехабилитация и изграждане на пътища по оста Пловдив – Рудозем, е съобщил зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. Още 30 млн. евро ще се инвестират по пътната ос в Родопите запад-изток – Гоце Делчев – Доспат – Борино – Кърджали – Момчилград – Ивайловград.

Средствата ще се осигурят и по линия на гръцкия план за реконструкция на Балканите. От българска страна проектът ще бъде финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".

До края на 2010 г. ще бъдат отворени два гранични контролно-пропускателни пункта между България и Гърция – Кърджали-Комотини и Рудозем-Ксанти, добавил Михалевски.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още