IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Трейс Груп, IPO-то се очаква до края на месеца

Емисията на дружеството е от 200 000 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 110,50 лв. всяка

15:59 | 10.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспекта на Трейс Груп, IPO-то се очаква до края на месеца
Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на Трейс Груп Холд, съобщиха от надзора.

Емисията на дружеството е в размер на 200 000 лв., разпределени в 200 000 обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 110,50 лв. всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството. След увеличението акциите на дружеството ще достигнат 2,2 млн. бр.

Предстои публикуване на съобщението за първичното публично предлагане в Държавен вестник и един централен ежедневник и най-рано седем дни след това – самото IPO. От компанията очакват то да стане факт до края на октомври.

В проспекта се прогнозира 30% увеличение на приходите през 2008 година и 22% годишен темп на нарастване в средносрочен план. Очакванията се обосновават от факта, че реалното получаване на пари от еврофондовете ще започне през 2008 година, което неминуемо ще довоеде до размразяването на много инфраструктурни проекти, смятат от Трейс Груп.

Около 8 млрд. евро са средствата за финансирането на инфраструкутрни проекти, залегнали в Националната стратегия за интегрирано развитие на инфраструктурата на България и Плана за действие към нея. Общо финансирането, което България очаква за периода 2007 г. - 2009 г. по оперативните програми е 3,8 млрд. евро, а заедно със съфинансирането, което е около 25 на сто, сумата достига 5 милиарда евро.

Трейс Груп Холд обединява 10 компании от сферата на пътностроителните услуги, строителството, ремонта, рехабилитацията и поддръжката на републикански и общински пътища и градските услуги.

Набраните от емисията средства ще се използват основно за закупуване на машини и съоръжения за увеличаване на производствените мощности на дружеството, както и за развитие на материалните бази на холдинга.

Основен акционер е Николай Михайлов, притежаващ пряко 1 772 000 акции, представляващи 88,6% от капитала на дружеството. Непряко, като собственик на фирма Галини–Н ЕООД и чрез свързани лица, Михайлов е собственик на други 10,9% от капитала на дружеството, с което делът му достига общо 1 990 000 акции, или 99,5% от капитала;

За 2006 г. компанията има около 130 млн. лв. оборот и печалба от 7 млн. лв.

Мениджър по IPO-то е ИП Сомони файненшъл брокеридж. Акциите ще се пласират извънборсово на фиксирана цена, като парите няма да се превеждат предварително, а след класирането на поръчките, като при презаписване те ще се изпълняват пропорционално.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още