IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Почва ремонт на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци за над 10 млн. еврo

Изпълнител на строителните работи е сдружение „Ентехнос” – Гърция/България

09:32 | 10.10.07 г.
Почва ремонт на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци за над 10 млн. еврo
В Община Смолян днес ще бъде подписано споразумение за изпълнение на рехабилитацията на пътя Соколовци – Смолян – Средногорци, a след това ще бъде даден старт на ремонта на пътя, който e с обща дължина 31 км, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проектът е на стойност 10,63 млн. евро. Финансирането е по Програма ФАР- Трансгранично сътрудничество между България и Гърция, Финансов меморандум 2005.

Изпълнител на строителните работи е сдружение „Ентехнос” – Гърция/България. Подадените оферти за рехабилитация бяха пет.

Строителният надзор ще се извършва от българо-френско сдружение, което включва фирмите ВСЕОМ - Френски Инженерингови Консултанти и “Рутекс” ООД. Договорът за супервизия е на стойност 762 хил. евро.

По-късно в Смолян стартират туристическата борса “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” и първата българо-гръцка контактна туристическа борса “Туризъм в Родопите – заедно от двете страни на границата”, съобщават още от МРРБ. Двете мероприятия ще продължат до 12 октомври.

По време на срещите с туристическите предприемачи и обществеността ще бъде представен и проектът “Спортно-туристически център Перелик”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още