IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Далкия няма да увеличава цената на парното във Варна

Абонатите на Топлофикация Варна ЕАД ще продължат да заплащат парното по досегашните цени, които от 1 август т.г. са 87 лв./МВч

16:31 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Далкия няма да увеличава цената на парното във Варна
Далкия България няма да увеличава цената на топлинната енергия във Варна, независимо от повишението на цената на природния газ с 4% от 1 октомври, съобщават от фирмата.

Абонатите на Топлофикация Варна ЕАД ще продължат да заплащат парното по досегашните цени, които от 1 август тази година са 87 лв./МВч, уточниха за Investor.bg от фирмата, без да прогнозират дали ще има увеличение при евентуално покачване цената на газа от 1 януари 2008 г.

От Далкия посочват, че ще насочат вниманието си върху изпълнение на дългосрочните си планове за инвестиции в подобряване на енергийната ефективност на “Топлофикация Варна” като подновяване на част от топлопреносната мрежа и абонатните станции и пускането на нови инсталации. Според ръководството на компанията подобряването на енергийната ефективност на дружеството като цяло ще намали влиянието на цената на природния газ върху цената на парното за крайния потребител.

Френската енергийна фирма Dalkia International е собственост на Veolia Environnement и Electricite de France. Договорът за приватизация на 100% от Топлофикация Варна беше подписан в края на януари тази година, а Далкия фактически влезе във владение на собствеността през април.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още