IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правата на Спарки Елтос ще се търгуват от 18 октомври

Търговията с правата ще продължи 2 седмици (до 31 октомври)

10:59 | 09.10.07 г.
Правата на Спарки Елтос ще се търгуват от 18 октомври

Правата за участие в предстоящото увеличение на капитала на Спарки Елтос АД ще се търгуват от 18 октомври, показва публикация в Държавен вестник.

Емисията акции на Спарки Елтос АД е в размер на 2 800 000 лева, разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и минимална емисионна стойност от 16 лв. всяка. Емисията ще бъде издадена в резултат на увеличаване капитала на дружеството до 16,8 млн. лв.

Търговията с правата ще продължи 2 седмици (до 31 октомври). Търгът за неизползваните права ще се проведе на 9 ноември, а крайният срок за плащане на новите акции е 26 ноември

Мениджър на емисията е Уникредит Булбанк АД.

На 20 август Спарки Елтос АД обяви, че е подписал договор за продажби чрез британска верига, чиито годишен оборот достига 2,8 млрд. лири.

Днес акциите на дружеството се търгуват при средна цена 17,93 лв. за акция, което представлява ръст от 13,8 пъти за последната година. Според брокери емисията на Спарки Елтос не е толкова перспективна в сравнение с предстоящата на Индустриален холдинг България.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още