IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 9 октомври

07:53 | 09.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 9 октомври

Корабостроителницата на "Деу" в Румъния спешно търси български специалисти

в. Дневник

Румънската корабостроителница "Деу Мангалия" (Daewoo Mangalia) спешно търси специалисти от няколко държави, включително и България, за да може да изпълни вече направени поръчки за общо над 1 млрд долара, съобщи агенция "Ромпрес". До края на 2008г. компанията се нуждае от още две хиляди души в добавка на вече хилядата, които пряко или косвено са свързани с дейността й.

Искат още по-високи цени за такситата

в. Новинар

Увеличението с 20 процента на тарифите на такситата не е достатъчно, заяви вчера председателят на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов. Според него дори и новите по-високи цени на таксиметровите услуги не можели да компенсират малките собственици на автомобили, които са ги закупили на лизинг.
По думите му обаче именно поскъпването само с 20 на сто давало възможност на компаниите да не изгубят постоянните си клиенти и броя заявки по телефона на ден.

Изкуствени бабуни ще убиват скоростта по "Тракия"

в. Дневник

Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" ще сложи допълнителни мигащи светлини и изкуствени неравности, за да накара шофьорите да намаляват скоростта при навлизането в новооткрития участък на магистрала "Тракия" до Стара Загора. Това обяви в понеделник изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев. Според него виновни за инцидентите през уикенда на този участък са единствено шофьорите, които карали с несъобразена скорост.

ЧЕЗ ще изнася експериментално ток за Гърция през България

в. Дневник

Чешката енергийна компания ЧЕЗ започна да изнася тестово електроенергия за Гърция, предаде "Блумбърг". В понеделник започна първата за ЧЕЗ продажба на електричество за гръцкия пазар, обявиха от компанията. Договорката за малките временни доставки може да стане база за по-значимо партньорство с Гърция, каза търговският директор на ЧЕЗ Алан Свобода. Енергията за гръцкия пазар ще се произвежда в Унгария и Румъния и ще се изнася чрез българската преносна мрежа. От ЧЕЗ не дадоха подробности за финансовите измерения на временния договор.

Агенция на Кабил търси складове за зърно

в. Сега

Двайсет дни преди българската интервенционна агенция да стане факт и да почне да изкупува зърно, фонд "Земеделие" стартира конкурс за складове, в които да се съхраняват запасите. Едва вчера ведомството обяви, че до 19 октомври ще одобрява хамбарите, в които ще се съхраняват пшеница, царевица и други продукти. Според експерти на ведомството на Нихат Кабил нямало да има закъснение и до началото на кампанията складовете ще бъдат определени.

Завод възстана срещу скъпия ток

в. Стандарт

Завод се вдигна на бунт срещу по-скъпия ток. "Радомир метали индъстрийз" отказва да плаща по-високите тарифи, въведени от 1 юли. В резултат НЕК започна поетапно изключване на мощностите в най-голямото предприятие в Радомирско. В петък беше изключен първи вход на електросистемата на електропещите с високо напрежение, което блокира стоманодобивното производство. Вчера бяха спрени още мощности. Наказанието е заради дълг от 2,4 млн. лв. Той е получен от дължими суми по старо споразумение отпреди две години и от разликата между старата и новата цена на промишления ток, въведена от НЕК от лятото. Дружеството смята новата цена на тока за необоснована и всеки месец трупа по 90 хил. лв. борч.

Кипър ще обучава наши готвачи и сервитьори

в. Новинар

Кипър ще обучава български кадри в сферата на туризма, съобщи вчера кипърският министър на търговията, индустрията и туризма Андонис Михаилидис на среща с икономическия ни министър Петър Димитров.
В близките една-две години у нас ще се усети остър недостиг на квалифициран персонал по българските курорти, смятат от бранша.

"Брикел" купува сръбски производител на амбалаж

в. Дневник

Kомпанията "Брикел", която се свързва с бизнесмена Христо Ковачки, е направила предложение за покупката на сръбския производител на арматура и амбалаж "ФОПА Владичин Хан" (FOPA Vladicin Han), съобщи електронното издание Serbia and Montenegro News Digest. Съгласно публикациите в местната преса "Брикел" е предложил 8 евро за акция. Обект на предложението са онези акции, които работниците от фабриката са получили безплатно, представляващи 60% от общия капитал на компанията. В момента 1156 акционери притежават общо 538 000 акции. По данни на брокери от Ниш повечето от акционерите вече са осребрили акциите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още