IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 8,5 млрд. лв. са приходите на НАП до края на септември

Данъчните приходи са в размер на 5,4 млрд. лв., а постъпленията от задължителни осигурителни вноски - 3,1 млрд. лв.

16:33 | 08.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 8,5 млрд. лв. са приходите на НАП до края на септември
Близо 8,5 млрд. лв. са постъпили по сметките на Националната агенция за приходите (НАП) до края на септември 2007 г., съобщиха от агенцията. Това представлява 85% от годишния план за приходите.

Данъчните приходи са в размер на 5,4 млрд. лв., а постъпленията от задължителни осигурителни вноски - 3,1 млрд. лв.

Най-голям ръст на приходите в сравнение с миналата година има при подоходните данъци (данъците върху доходите на физическите лица и корпоративните данъци). При корпоративния данък към края на септември 2007 г. са постъпили 1,250 млрд. лв., което е с 40% повече в сравнение със същия период на 2006 г. Приходите от данъците върху доходите на физическите лица са с над 30% повече от миналата година.

Отчетът за изпълнението на бюджета към края на септември 2007 г. беше представен на третата за годината стратегическа сесия на НАП, която се провежда от 7 до 9 октомври в к. к. Боровец.

На стратегическата сесия бяха обсъдени още работата на компютърната система за управление на приходите, анализ на практиката на органите по приходите във връзка с прилагането на законодателството, включително причините за отменяне на ревизионни актове, както и механизмите за актуализиране на процедурите за работа в НАП.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още